Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, kentteki okullarda yürütülen kapsamlı onarım çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 225 milyon liralık yatırımla 225 okulda onarım gerçekleştirildiğini ve çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirtti.
Sadoğlu, 6 Şubat depreminin ardından 20 okulun riskli bulunarak boşaltıldığını ve yıkıldığını, yerine ise 70 yeni okulun inşa edildiğini vurguladı. Bu okulların toplamda 1190 derslik kapasiteye sahip olduğunu ve 2026 yılına kadar 70 yeni okulun daha inşa edileceğini, bunların da bin 259 derslik sağlayacağını ekledi.
Riskli bulunan 12 okulun boşaltıldığını ve öğrencilerin mağdur edilmeden başka okullara nakledildiğini belirten Sadoğlu, 2026 yılı yatırım programına alınması için gerekli başvuruların yapıldığını söyledi. Öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam ettiğini ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Ayrıca, 62 bin öğrencinin taşımalı eğitimden, 4 bin 100 öğrencinin ise pansiyon hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.