Esra Türkmen, Dünya Şampiyonu: ALKÜ'lü milli ciritçi, tarihe altın harflerle geçti

  • 3 / 1 Esra Türkmen, Dünya Şampiyonu: ALKÜ'lü milli ciritçi, tarihe altın harflerle geçti 0

    Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi ve milli ciritçi Esra Türkmen, Almanya'da düzenlenen FISU 2025 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda 59,90 metrelik rekor atışıyla şampiyon oldu. Bu muhteşem başarı, Türk sporuna ve ALKÜ'ye büyük bir gurur yaşattı. Türkmen'in başarısı, genç sporculara da büyük bir ilham kaynağı olacak.

  • 3 / 2 Esra Türkmen, Dünya Şampiyonu: ALKÜ'lü milli ciritçi, tarihe altın harflerle geçti 1

    Esra Türkmen, Bochum kentindeki Lohrheidestadion'da düzenlenen yarışmada, nefes kesen bir performans sergileyerek rakiplerini geride bıraktı. 59,90 metrelik atışı, hem kişisel rekorunu geliştirdi hem de Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Yarışmanın ardından gözyaşlarını tutamadığını belirten Türkmen, bu anı hayatı boyunca hayal ettiğini ve ülkesinin gururunu taşıdığını ifade etti. Başarı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan tarafından da kutlandı.

  • 3 / 3 Esra Türkmen, Dünya Şampiyonu: ALKÜ'lü milli ciritçi, tarihe altın harflerle geçti 2

    ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversitenin 10. yılında elde edilen bu zaferin, azim ve disiplinli eğitimin bir sonucu olduğunu vurguladı. Türkdoğan, Esra Türkmen'in başarısının, ALKÜ'nün uluslararası başarı vizyonunun güçlü bir göstergesi olduğunu ve yeni nesil sporculara ilham vereceğini belirtti. En yakın rakibine 2,5 metre fark atan Türkmen'in başarısı, tüm Türkiye'yi gururlandırdı. Bu tarihi zafer, ALKÜ'nün eğitim, spor ve bilim alanlarında dünya arenasındaki güçlü duruşunun bir sembolü oldu.

Popüler