Fransa'da, Filistin Devleti'nin resmen tanınması beklenirken, ülke genelinde 52 belediye binasına İçişleri Bakanlığı'nın yasağına rağmen Filistin bayrağı asıldı.
İngiltere, Avustralya, Kanada ve Portekiz'in ardından Filistin devletini resmen tanıması beklenen Fransa'da, Lyon, Nantes ve Saint-Denis gibi şehirlerdeki belediyeler, İçişleri Bakanlığı'nın yasağını dikkate almadı. Lyon Belediye Başkanı Grégory Doucet, Filistin bayrağını belediye binasına çektiklerini duyurdu ve bu kararı, Fransa'nın Filistin Devleti'ni tanımasıyla ilişkilendirirken, İsrail'e yönelik bir düşmanlık olmadığını vurguladı.
Boulogne-sur-Mer Belediye Başkanı Frederic Cuvillier, sosyal medya üzerinden belediye binasına asılan bayrakların fotoğrafını paylaşarak, bu eylemi Orta Doğu'da barışa dair uluslararası bir girişime destek olarak nitelendirdi. Bazı belediyeler yalnızca Filistin bayrağı asarken, Saint-Ouen ve Rouen gibi şehirler hem Filistin hem de İsrail bayraklarını yan yana astı. Saint-Ouen Belediye Başkanı Karim Bouamrane, dört bayrağın (Filistin, İsrail, Fransa ve Avrupa Birliği) birlikte dalgalanması gerektiğini belirtti.
Geçen hafta istifa eden İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, valiliklere gönderdiği talimatta belediye binalarına Filistin bayrağı asılmasını yasaklamış, gerekçe olarak kamu hizmetinin tarafsızlığı ve Fransa'nın dış politikasına müdahale edilmemesini göstermişti. Ancak Malakoff Belediye Başkanı Jacqueline Belhomme, yasağa karşı çıkarak bayrağı indireceklerini ve olası cezaları ödeyeceklerini açıkladı. Cergy-Pontoise İdare Mahkemesi, Malakoff Belediyesi'ne günlük 150 euro para cezası uyguladı ve belediye bu kararı Danıştay'a taşıyacağını bildirdi.