Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi

  • 6 / 1 Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi 0

    UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabının 2. haftasında Galatasaray ile Liverpool, RAMS Park'ta karşı karşıya geldi. Müsabaka, sarı-kırmızılıların 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

  • 6 / 2 Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi 1

    Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 16. dakikada penaltıdan Victor Osimhen kaydetti. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyetini alan sarı-kırmızılılar, puanını 3'e yükseltti. Bu sezon Devler Ligi'nde ilk kez mağlup olan Liverpool ise 3 puanla kaldı.

  • 6 / 3 Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi 2

    Maçın 2. dakikasında Yunus Akgün'ün pasıyla ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz'ın karşı karşıya vuruşunda kaleci Alisson topu kornere çeldi. 15. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın Szoboszlai'nin müdahalesiyle yerde kalması üzerine penaltı kazanan Galatasaray'da topun başına geçen Victor Osimhen, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İkinci yarıda da Uğurcan Çakır kritik kurtarışlar yaparken, 54. dakikada Victor Osimhen bir kez daha karşı karşıya pozisyonda kaleci Alisson'u geçemedi. Liverpool'da sakatlanan kaleci Alisson'un yerine Mamardashvili oyuna dahil olurken, Gakpo, Frimpong ve Gravenberch'in yerine Salah, Isak ve Bradley oyuna girdi. Galatasaray'da ise Yunus Akgün ve Victor Osimhen kenara gelirken, Roland Sallai ve Mauro Icardi oyuna dahil oldu. 88. dakikada VAR uyarısıyla penaltı kararı iptal edildi.

  • 6 / 4 Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi 3

    Galatasaray taraftarları, Filistin'e destek amacıyla "Özgür Filistin", "Gazzeli bebeklerin yaşamasına izin verin" ve "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır" gibi pankartlar açtı. Maç öncesinde eski Galatasaraylı futbolcu Ahmet Çalık ile Liverpool futbolcusu Diogo Jota anıldı. Stadyumdaki skor tabelasına Jota'nın fotoğrafı verilirken, "Kalbimizdesin Diogo, asla unutulmayacaksın" anonsu yapıldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Ahmet ve Jota için "Huzur içinde yatın" ve "Sizi asla unutmayacağız" pankartları açtı. RAMS Park, 671 gün sonra bir Şampiyonlar Ligi mücadelesine ev sahipliği yaparken, tribünler tamamen doldu.

  • 6 / 5 Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi 4

  • 6 / 6 Galatasaray, Liverpool'u Osimhen'in penaltısıyla devirdi 5

Popüler