Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD vizesi iptal ediliyor

  • 3 / 1 Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD vizesi iptal ediliyor 0

    ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun ABD'de bulunduğu sırada yaptığı açıklamalardan dolayı vizesinin iptal edileceğini duyurdu.

  • 3 / 2 Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD vizesi iptal ediliyor 1

    Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, 80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Filistin destekçisi gösterilere katılarak ABD askerlerine yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Petro, askerlere seslenerek "İnsanlığa karşı füzelerinizi doğrultmayın, ABD Başkanı Donald Trump’a boyun eğmeyin. İnsanlığa hizmet edin" çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerini "kelimenin tam anlamıyla soykırım" olarak nitelendiren Petro, amaçlarının Filistin halkını yok etmek olduğunu belirtti.

  • 3 / 3 Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD vizesi iptal ediliyor 2

    Petro, gösterilerdeki konuşmasında, ülkesinin Birleşmiş Milletler'e "dünyanın kurtuluşu için bir ordu" kurulmasını öngören bir karar tasarısı sunmayı planladığını ve bu ordunun ilk görevinin "Filistin’in kurtarılması" olacağını ifade etti. Petro, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında da Gazze'de ateşkes talep eden bir karar tasarısının ABD tarafından veto edilmesini eleştirerek, "ABD Başkanı Donald Trump soykırımın suç ortağıdır. Bu forum soykırımın sessiz tanığıdır" dedi. Soykırımı kabul etmeyen ülkelerin bir "barış gücü" oluşturması gerektiğini savunan Petro, "Eğitimsiz Mavi Bereliler yerine, soykırımı kabul etmeyen ülkelerden oluşan güçlü bir orduya ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Popüler