Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu

  • 6 / 1 Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu 0

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Arapgir ilçesine bağlı Sarıçiçek Yaylası’nda küçükbaş hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi. Ölmeztoprak, yaylada güneş enerjili gölgelik ve sondaj suyu sistemlerini yerinde inceleyerek, tarım ve hayvancılığın bölgedeki önemini vurguladı. Yetiştiriciler Seyfettin Aslan ve Reşat Koçdağ, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek mera kiralama imkanının önemine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

  • 6 / 2 Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu 1

    Bölgenin Erzincan-Sivas-Malatya üçgeninde yer aldığını ve geniş otlak alanlarıyla öne çıktığını belirten Ölmeztoprak, 'Her yaz 10 bini aşkın küçükbaş hayvan bu meralarda otlatılıyor. Yaylacılık geleneği tüm canlılığıyla sürdürülüyor. Burası, hem hayvancılığın hem de kültürel mirasın yaşatıldığı önemli bir bölge.' dedi. AK Parti hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılığa sağlanan altyapı ve desteklerin üretim maliyetlerini düşürdüğünü ve verimliliği artırdığını ifade etti. Milletvekili, mera kiralama usulüyle hayvancılığın mümkün olduğunu ve modern sulama ile enerji sistemlerinden yararlanılabildiğini belirtti.

  • 6 / 3 Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu 2

    Güneş enerjisiyle çalışan gölgelik ve sondaj suyu sisteminin üreticilerin suya kolay erişimini sağladığını ve çevre dostu olduğunu vurgulayan Ölmeztoprak, Dünya Bankası projeleri kapsamında yayladaki altyapının güçlendirilmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Mevcut jeneratör ve malzeme desteğine ek olarak, konteyner kentlerde boşalan konteynerlerin Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredilerek üreticilere tahsis edilmesi planlarının sürdüğünü aktardı. Yayla ziyaretinin ardından Arapgir Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ı ziyaret eden Ölmeztoprak, üreticilerin taleplerini paylaştı ve ilçedeki tarım-hayvancılık faaliyetleri üzerine değerlendirmeler yaptı. Malatya’nın bereketli meralarının hem üretim hem de kültürel değer açısından önemine dikkat çekti.

  • 6 / 4 Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu 3

  • 6 / 5 Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu 4

  • 6 / 6 Ölmeztoprak, Arapgir’de yetiştiricilerle buluştu 5

Popüler