Pulur Höyük Kazı Alanı ziyaret edildi

  • 5 / 1 Pulur Höyük Kazı Alanı ziyaret edildi 0

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum’un 20 km batısında ve Aziziye ilçesinin 8 km güneyinde bulunan Ömertepe Mahallesi’ndeki Pulur Höyük Kazı Alanı’nı ziyaret etti.

  • 5 / 2 Pulur Höyük Kazı Alanı ziyaret edildi 1

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ve maddi desteğiyle 2021 yılında başlayan kazı çalışmaları, 21.05.2024 tarih ve 8503 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Akarsu başkanlığında devam ediyor.

  • 5 / 3 Pulur Höyük Kazı Alanı ziyaret edildi 2

    Pulur Höyük, Erzurum’daki ilk Cumhurbaşkanlığı Kararlı kazı olmasıyla öne çıkıyor. Beş yıldır süren kazılarda, en erken tabakanın Erken Kalkolitik Çağ’a (günümüzden 7 bin yıl önce) ait olduğu belirtiliyor. Buluntular, Pulur Höyük’ün Erzurum’daki en eski yerleşim yeri olduğunu gösteriyor.

  • 5 / 4 Pulur Höyük Kazı Alanı ziyaret edildi 3

  • 5 / 5 Pulur Höyük Kazı Alanı ziyaret edildi 4

Popüler