Ülkemizi derinden sarsan orman yangınları sonrası alınan tedbirler, Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi Yozgat'taki Çamlık Milli Parkı'nı da etkiledi. Son günlerde yaşanan acı kayıpların ardından, Türkiye'nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkı'nda ateş yakma yasağı uygulamaya konuldu. Bu karar, hem doğanın korunması hem de olası yangın felaketlerinin önlenmesi adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yozgat Valiliği'nin koordinesinde alınan karar ile piknik alanlarında ateş yakılması yasaklandı. Polis, zabıta ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin sık sık devriye gezerek vatandaşları bilgilendirdiği ve uyarıda bulunduğu parkta, araçlardan da anonslar yapılarak kurallara riayet edilmesi isteniyor. Vatandaşlar ise bu uygulamadan büyük ölçüde memnun olduklarını dile getirdiler. Çamlık Milli Parkı'nı ziyaret eden birçok kişi, yasağın hem doğanın korunması hem de can kayıplarının önlenmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Parkı ziyaret eden vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, yasağın uygulanabilirliği ve olumlu etkileri hakkında değerlendirmeler yapıldı. Şükrü Bölükbaşı, “İyi bir karar aslında. Ormanlarımız yanıyor sonuçta. Duyarlı vatandaş da var duyarsızı da var. Ateş yakıyor ormanlar yanıyor” diyerek yasağın önemine dikkat çekti. İnanç Işıklar ve Mithat Uzun da benzer görüşleri dile getirerek, alınan karardan memnuniyetlerini ifade ettiler. Şuheda Bulut ise, Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek, Çamlık Milli Parkı'nın korunmasının önemini vurguladı. Ali Çömez ise yasağın ardından parkın daha sakin ve güvenli bir hal aldığını belirtti. Bu olumlu geri dönüşler, alınan tedbirlerin halk tarafından desteklendiğini gösteriyor.