ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Temmuz 2023 11:23

GELİYORLAR!

GELİYORLAR!
Erzurum, 23 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere TBMM Başkanı ve bazı bakanları birlikte ağırlayacak.

Erzurum Kongresi’nin toplanışının 104’üncü yıldönümünün Erzurum’daki kutlama hazırlıkları başladı. Henüz resmi olarak açıklanmasa da, edinilen bilgilere göre 23 Temmuz’da Erzurum oldukça hareketli bir gün geçirecek. Erzurum Kongresi kutlamalarına Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e varıncaya kadar devletin zirvesinden birçok isim katılacak. Kongre günü etkinliklerine katılacak olan bakanlar ve üst düzey bürokratlar, aynı gün gerçekleştirilecek olan çeşitli açılış ve temel atma törenlerine de katılacak. 

DADAŞLAR “ERDOĞAN” DİYOR 
Dadaşlar, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolda önemli bir dönemeç olduğunu belirterek, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı da olan 2023 yılının aynı zamanda Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olduğunun altını çizdiler. Bunun çok anlamlı ve özel bir tesadüf olduğunu dile getiren Dadaşlar, “Böylesine özel bir günde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da Erzurum’da görmek bizi çok mutlu eder. Sonuçta Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını kutlayacağımız bu yıl içerisinde, Cumhuriyet’in temel taşını teşkil eden bir kongrenin yıldönümünü de kutlayacağız. Türkiye Yüzyılı’nın ilk kongre yıldönümü olması sebebiyle Erzurum Kongresi’nin de unutulmaz etkinlik ve temaslarla kutlanmasını arzu ediyoruz” dediler. 

İLK ADIM 3 TEMMUZ’DA ATILMIŞTI 
Öte yandan Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı ve Erzurum Kongresi vurgusu ilk olarak Aziziye ilçesinde yapılmış, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk’ün Erzurum’a geliş yıldönümü olan 3 Temmuz’da Belediye Meclisini Ilıca’da toplamıştı. Atılan bu ilk adımın ardından ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş da, 23 Temmuz’da Erzurum’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklediklerini dile getirmiş ve bu yönde bir çağrı yapmıştı.

Etiketler : GELİYORLAR!