ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Ekim 2023 10:22

GÖZLER ANKARA’DA

GÖZLER ANKARA’DA
AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi yapıldı; sırada şimdi yerel seçim takvimi var…

Yerel seçimler yaklaşırken, siyaset kulisleri de kaynamaya başladı. Erzurum’da belediye başkan adaylarının kimlerden oluşacağı daha şimdiden konuşulmaya başlanırken, seçimin en iddialı partisi olan AK Parti’de ise, 2004 yılından bu yana gelenek hiç bozulmadı. AK Parti, 19 yıldan bu yana girdiği tüm yerel seçimler öncesinde görevde olan tüm belediye başkanlarını “doğal aday adayı” olarak kabul ediyor ve süreci ona göre yönetiyor. Görevdeki her belediye başkanının aynı zamanda o belediyenin başkanlığı için yeniden aday adayı olarak kabul edildiği AK Parti’de, bu gelenek hiç bozulmadı. 

4 YEREL SEÇİME GİRDİ 
AK Parti’de belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde değişiklik gösteren tek husus, görevdeki bir belediye başkanının bu kez farklı bir belediye için aday adaylığı durumu oldu. Türkiye genelinde çok fazla örneği bulunmayan bu duruma, Erzurum’da da şu ana kadar sadece bir kez rastlanmıştı. Kurulduğu tarihten bu zamana kadar 4 yerel seçimi geride bırakan AK Parti’nin Erzurum özelinde ise, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde başkanlar üst üste aday gösterilmiş ve bir dönemden fazla belediye başkanlığı yapmışlardı. 

MEVCUT BAŞKANLAR DOĞAL ADAY 
AK Parti genel merkez kaynaklarından edinilen bilgilere göre; yerel seçimler için aday adaylığı başvuru süreci henüz başlamadı. Sürecin başlamasıyla birlikte belediyeler için başkanlık aday adaylığı başvurularına yönelik önce bir takvim belirlenecek. Görev başında olan mevcut belediye başkanları, farklı bir belediye başkanlığını düşünmüyorlarsa, görev yaptıkları belediye için doğal aday adayı olarak kabul edilecek ve bu süreç belediye başkanı kesin adayının kim olacağının açıklanacağı ana kadar devam edecek.