15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birçok spor kulübü ve federasyon anlamlı mesajlar yayınladı. Beşiktaş Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hain darbe girişimine karşı dimdik duran millete şükranlarını sunarak şehitlere rahmet, ailelerine sabır ve gazilere şifa diledi.

KULÜPLERDEN ANLAMLI PAYLAŞIMLAR
Fenerbahçe Kulübü ise internet sitesinde yayınladığı mesajda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde ülkenin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla bu girişimi aştığını vurguladı. Mesajda, FETÖ'nün darmadağın olduğunu ve Türk milletinin vatanına ihanet edenlerle mücadeleden asla geri adım atmayacağının altı çizildi. Galatasaray Kulübü de internet sitesinden yayımladığı mesajda demokrasi şehitlerini rahmetle andı.

FEDERASYONLAR DA UNUTMADI
Trabzonspor, vatanı uğruna şehit düşen kahramanları anan bir paylaşım yaparken, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu da şehitleri rahmetle anarak güvenlik güçlerine, gazilere ve millete şükranlarını sundu. Federasyonlar, demokrasiye kast eden hain saldırının halkın kahramanlığıyla önlendiğini ve 15 Temmuz'un önemini vurguladı.

