Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Bağcılar'da vatandaşlarla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, yargının bağımsızlığının, özellikle teröristlerden, yolsuzluk yapanlardan ve suçlulardan hesap sormasından rahatsızlık duyulduğunu belirtti. AK Parti'nin millet hareketi olduğunu vurgulayan Bakan, partinin kuruluşundan bugüne milletle iç içe olduğunu dile getirdi.

YARGIDA BAĞIMSIZLIK VURGUSU
Bakan Tunç, Türkiye'nin hukuk reformlarına değinerek, yargının vesayetçi ruhtan arındırıldığını ve milletin yargısı haline geldiğini ifade etti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve askeri yargının ortadan kaldırılmasını hatırlatan Bakan, anayasadaki vesayet ruhunu ortadan kaldırmak için büyük atılımlar yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını da hatırlatan Tunç, Erdoğan'ın insanlığın vicdanı olduğunu ve adaleti haykırdığını belirtti.

MUHALEFET ELEŞTİRİSİ
Muhalefeti eleştiren Bakan Tunç, kendi içlerinde kavgalı olanların Türkiye'yi yönetemeyeceğini savundu. Geçmiş cumhurbaşkanı adaylarını karalayan muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Tunç, terörsüz Türkiye'nin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini ve şehitlerin emanetine sahip çıkılacağını vurguladı. Hakkari'deki çocukların geleceğinin karartılmaması gerektiğini dile getirerek, Türkiye Yüzyılı'nın terör ve ekonomik kayıplar olmadan inşa edileceğini belirtti.




