Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yaşanan acı olay, Doğu Anadolu Bölgesi'ni yasa boğdu. Balık tutmak için gittiği Balıklıgöl'de kaybolan 34 yaşındaki M.S.Ç.'nin cansız bedeni, yoğun arama kurtarma çalışmalarının ardından bulundu.

Arama Kurtarma Çalışmaları Yoğunlaştı
19 Temmuz 2025 tarihinde sabah saatlerinde balık tutmak üzere Balıklıgöl mevkiine giden M.S.Ç.'den haber alınamayınca endişelenen yakınları, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine AFAD, jandarma, Van Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Timi ve sağlık ekipleri seferber oldu. 8 araç ve 40 personelden oluşan geniş bir ekip, M.S.Ç.'yi bulmak için koordineli bir çalışma başlattı. Yoğun çabaların ardından, 20 Temmuz sabahı M.S.Ç.'nin cansız bedeni gölden çıkarıldı.

Milli Birlik ve Dua
Bu acı olayın ardından, bölge halkı ve yetkililer derin bir üzüntü yaşadı. Olay, bir kez daha doğanın insana karşı sunduğu tehlikeleri gözler önüne serdi. Aileye baş sağlığı dileklerinde bulunan yetkililer, ölüm nedeninin otopsi sonucunda belirleneceğini belirttiler. M.S.Ç.'nin vefatı, bölge halkında büyük bir üzüntü ve milli birlik duygusunu pekiştirdi. Merhum için dualar edildi ve yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.

