ASAYİŞ
Yayınlanma : 14 Ağustos 2025 15:40

Ağrı'da büyük uyuşturucu operasyonu: 18 kilo 550 gram metamfetamin ele geçirildi

Ağrı'da büyük uyuşturucu operasyonu: 18 kilo 550 gram metamfetamin ele geçirildi
Ağrı'da gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonunda, İran'dan gelen bir tırda 18 kilo 550 gram metamfetamin ele geçirildi ve 1 şüpheli gözaltına alındı. Gürbulak Sınır Kapısı'nda yapılan aramada, tırın özel bölmesine gizlenmiş uyuşturucu madde bulundu.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürbulak Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık Müdürlüğü ile İstihbarat Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun amacı, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesiydi.

UYUŞTURUCU TIRDA BULUNDU

İran’dan Türkiye’ye giriş yapan bir tır, Gürbulak Sınır Kapısı’nda durdurularak detaylı aramadan geçirildi. Aramada, tırın dorsesinin altında ve içerisine narkotik köpeğinin koku almaması için yaklaşık 50 santimetre genişliğinde köpük dökülen özel bir bölmede 16 paket halinde zulalanmış 18 kilo 550 gram metamfetamin ele geçirildi.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor. Ağrı’da düzenlenen bu operasyon, uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.