Doğu Anadolu Bölgesi'nin genç sporcuları, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) kapsamında Elazığ'da buluştu. 26-27 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 1. Etap 7. Grup Müsabakaları, heyecan dolu anlara sahne oldu. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen müsabakalara, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van ve ev sahibi Elazığ'dan toplam 125 sporcu katıldı.

Gençlerin Heyecan Dolu Yarışı
44 kadın ve 81 erkek sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda, iki gün boyunca toplam 353 karşılaşma yapıldı. Sporseverlerin yoğun ilgisiyle geçen müsabakalar, genç sporculara hem tecrübe kazanma hem de yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. Gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, güçlü ve başarılı bireyler olarak yetişmeleri için bu tür organizasyonlar büyük önem taşımaktadır.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü'nden Teşekkür
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, müsabakaların ardından yaptığı açıklamada dereceye giren sporcuları, antrenörlerini ve kulüplerini tebrik etti. Eren, Elazığ'ın tarihi ve kültürel zenginliğine de değinerek, müsabakalara katılan sporcuları ve misafirleri şehri tanımaya davet etti. Elazığ'ın sadece spor alanında değil, tarihi, kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle de öne çıktığını vurgulayan Eren, konukları ağırlamaktan duyduğu gururu dile getirdi. Bu organizasyonun, gençlerimizin sporla buluşmasını ve milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini sağlaması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

