GÜNDEM
Yayınlanma : 19 Ağustos 2025 11:09

Ankara'da beyaz Toros yandı: Sürücü gözaltında

Ankara'da beyaz Toros yandı: Sürücü gözaltında
Ankara'da TBMM yakınlarında park halindeki beyaz bir Toros marka araçta yangın çıktı. Olayla ilgili Mersin'de ikamet eden ve psikolojik rahatsızlığı bulunan M.E.F. gözaltına alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun şehit aileleri ile Diyarbakır annelerini dinleyeceği gün, dikkat çeken bir olay yaşandı. Meclis’in Çankaya kapısına yakın bir noktada park halindeki beyaz bir Toros marka araç alev aldı. NTV Parlamento Muhabiri Uğraş Bingöl'ün görüntülerinde aracın alev aldığı net bir şekilde görüldü. Aracın sürücüsü gözaltına alındı.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN SEMBOLÜ

Kamuoyunda faili meçhul cinayetlerin sembolü olarak bilinen “beyaz Toros”un bu olayda yer alması, büyük bir tartışmayı beraberinde getirdi. 1990’larda Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan faili meçhul cinayetler, “beyaz Toros”larla özdeşleşmişti. Polis olduklarını söyleyen kişilerin, insanları bu araçlara bindirip bir daha haber alınamaması, o dönemde büyük bir korku ve endişe yaratmıştı. JİTEM’in bu yöntemlerinin, terörle mücadeleye hem hukuki hem de toplumsal açıdan büyük zarar verdiği sıkça dile getirilmişti.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, '19.08.2025 günü ilimiz Çankaya ilçesi İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleşen araç yangınının, Mersin ilinde ikamet eden, psikolojik rahatsızlıkları bulunan ve çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen M.E.F. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Şahıs gözaltına alınmış olup, olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır.' denildi. AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özel'e tepki: Sözleri hezeyandan başka bir şey değildir.