EKONOMİ
Yayınlanma : 01 Ağustos 2025 13:10

Ankara-İtalya Ticaret Hacmi Hedefi: 40 Milyar Dolar

Ankara-İtalya Ticaret Hacmi Hedefi: 40 Milyar Dolar
ATO Başkanı Gürsel Baran'ın İtalya Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede, Ankara'nın ekonomik potansiyeli vurgulanarak, Türkiye-İtalya ticaret hacminin 40 milyar dolara çıkarılması hedefi belirtildi.
Ankara-İtalya Ticaret Hacmi Hedefi: 40 Milyar Dolar

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ın İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ile yaptığı görüşme, Türkiye-İtalya ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi için önemli adımların atılacağının sinyalini verdi. Görüşmede, Ankara’nın ticari ve ekonomik potansiyelinin vurgulanması ve özellikle direkt uçuşların önemi üzerinde duruldu.

Ankara'nın Ekonomik Gücü Vurgulandı

Başkan Baran, Ankara’nın sanayi, ticaret ve turizm alanlarındaki gelişmesini, savunma sanayii şirketlerine ev sahipliği yapmasını ve Ar-Ge merkezleriyle katma değerli üretim merkezi olmasını ayrıntılı bir şekilde anlattı. Özellikle sağlık ve yaşlı turizmi alanlarında Ankara’nın sunduğu imkanlar da vurgulanarak, Roma ve Milano’ya direkt uçuşların bu potansiyeli daha da artıracağı belirtildi. Bu durum, hem yatırım, hem ticaret hem de turizm sektörlerinin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Hedef: 40 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi

İtalya’nın Türkiye’nin en büyük beşinci ticaret ortağı olduğu hatırlatılarak, 2024 yılında 32,2 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin 40 milyar dolara çıkarılması hedefi gündeme getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu hedefi desteklediği belirtilerek, Ankara ile İtalya arasındaki ilişkilerin bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayacağı vurgulandı. İki ülke arasındaki yatırımların da olumlu seyrettiği, bin 600’den fazla İtalyan firmanın Türkiye’de 5 milyar doları aşan yatırımları bulunduğu ve Türk firmalarının da İtalya’da önemli yatırımlara imza attığı ifade edildi.