AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefiyle kurulan Milli Birlik ve Kardeşlik Komisyonu’nun tarihi bir adım olduğunu vurguladı. Arınç, Ankara ve TBMM’deki çalışmalarının yanı sıra Manisa’daki saha ziyaretlerini değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

TERÖRLE MÜCADELE VE KOMİSYONUN ROLÜ
Arınç, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birinin ‘Terörsüz Türkiye’ çalışması olduğunu belirterek, Milli Birlik ve Kardeşlik Komisyonu’nun kuruluşunu hatırlattı. Komisyona İYİ Parti dışında tüm partilerin üye verdiğini ve çalışmaların tutanak altına alınarak kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. Arınç, komisyonun amacının, yıllardır süregelen terör sorununa kalıcı çözümler bulmak olduğunu, şehit aileleri ve gazilerle istişare edildiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin güçlü iradesiyle kurulan komisyonun, terör örgütlerinin silah bırakmasını ve pazarlıksız bir mücadeleyi esas aldığını belirtti.

EKONOMİK HEDEF: TEK HANEYE İNME
Ekonomik sıkıntılara da değinen Arınç, en önemli hedeflerinin enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek ve toplumun alım gücünü artırmak olduğunu söyledi. Yüksek enflasyonun hayat pahalılığına yol açtığını, kira fiyatlarının yüksekliğini ve alım gücünün düşüşünü vurguladı. 2026 ve 2027’de enflasyonu tek haneye indirmeyi hedeflediklerini, bunun alım gücünü artıracağını ve toplumdaki desteklenmesi gereken gruplara daha iyi destek sağlanmasını sağlayacağını belirtti. Arınç, asgari ücretten başlayarak toplumun her kesiminde refah artışı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

İZMİR-MANİSA SU SORUNU
İzmir’in yaşadığı su sıkıntısı ve İZSU’nun Manisa’daki su kaynaklarından yeni sondajlar açmak istemesiyle ilgili tartışmalara da değinen Arınç, 1980 yılından beri var olan DSİ ile İZSU arasında su paylaşımı protokolünü hatırlattı. Su kaynaklarının azalması nedeniyle İZSU’nun yeni sondaj talebinde bulunduğunu, ancak Manisa’nın su ihtiyacının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Arınç, İzmir’in yeni kaynaklardan faydalanmasının ve hakkaniyetli bir su paylaşımının sağlanması gerektiğini, Manisa’nın hakkının korunması için Tarım Bakanı ve DSİ ile görüşmeler yapıldığını belirtti.

