SPOR
Yayınlanma : 11 Eylül 2025 13:44
Düzenleme : 11 Eylül 2025 13:44

Ayhancan Güven, Avusturya'da DTM'de mücadele edecek

Ayhancan Güven, Avusturya'da DTM'de mücadele edecek
Milli yarış pilotu Ayhancan Güven, 12-14 Eylül tarihleri arasında Avusturya'nın Spielberg kentindeki Red Bull Ring'de düzenlenecek DTM yarışında mücadele edecek. Şampiyonluk yarışında liderle arasındaki puan farkını 6'ya indiren Güven, Avusturya etabında

AVUSTURYA'DA ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ

Hızlı düzlükleri ve keskin virajlarıyla bilinen Red Bull Ring pisti, hem pilotlar hem de seyirciler için büyük heyecan vaat ediyor. Son olarak DTM Sachsenring'de üst üste iki gün zirvede yer alarak çifte zafer elde eden Ayhancan Güven, bu sonuçlarla şampiyonada liderle arasındaki farkı 6 puana indirdi. Bu performansıyla şampiyonluk mücadelesinde iddialı bir konuma gelen Güven, Avusturya etabında da zirve mücadelesini sürdürmeyi amaçlıyor.

PUAN DURUMUNDA SIKI BİR YARIŞ

Puan durumunda Mercedes-AMG Team Landgraf pilotu Lucas Auer 151 puanla liderliğini koruyor. Emil Frey Racing pilotu Jack Aitken 149 puanla ikinci, Güven ise 145 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Manthey EMA takımı pilotu Ayhancan Güven, sezona Oschersleben'de kazandığı tarihi zaferle başlamış ve Hollanda'nın Zandvoort pistinde bir galibiyet daha elde etmişti. Hafta sonu programı, yarın (12 Eylül Cuma) TSİ 12.05 ve 16.55'te yapılacak iki antrenman seansıyla başlayacak. 13 Eylül Cumartesi günü TSİ 10.10'da sıralama turları gerçekleştirilecek, ardından haftanın ilk yarışı TSİ 14.30'da koşulacak. 14 Eylül Pazar günü ise TSİ 10.15'te sıralama, 14.30'da ise hafta sonunun ikinci yarışı yapılacak.