Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Karate Premier Ligi Rıdvan Gümüş Etabı müsabakalarını izledi. Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 46 ilden 1033 sporcunun katıldığını belirten Bakan Bak, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı.
SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
Bakan Bak, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara başarılar dileyerek, karatenin disiplin ve saygı gerektiren bir spor olduğunu, çocukluk ve gençlik yıllarından itibaren karate filmlerinden ve sokak hareketlerinden esinlenildiğini söyledi. Türk karatesinin önemli başarılar elde edeceğine inandığını belirten Bakan Bak, dün dünya oyunlarında Eray Şamdan'ın dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak camialarını tebrik etti. Diyarbakır Stadı'nda dün akşam yapılan gösteri maçını da anımsatan Bakan Bak, sporun iyileştirici gücüne olan inancını dile getirdi.
TÜRKİYE'NİN MODERN SPOR TESİSLERİ
Türkiye'nin dünyanın en modern spor tesislerine sahip olduğunu vurgulayan Bakan Bak, Cumhurbaşkanı'nın Türk sporuna yaptığı yatırımların devam ettiğini, Türkiye'nin spor ülkesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Avrupa ve Dünya şampiyonlarının çıkmaya devam edeceğine inandığını, sporcularıyla ve ülkesiyle gurur duyduğunu ifade etti. 'Terörsüz Türkiye' için hep beraber çalışacaklarını belirten Bakan Bak, sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü kullanarak Diyarbakır gençlerini şampiyonluklarla süsleyeceklerini, ülkenin bayrağını dalgalandıracağını ve bölge çocuklarıyla kaynaşacaklarını söyledi. Diyarbakır'a 2 bin kişilik öğrenci yurdu ve spor tesisleri yapıldığını, önümüzdeki yıl yaklaşık 3.5 milyar liralık spor yatırımı yapılacağını açıkladı. Bakan Bak'a Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenk Öztekin eşlik etti. Dereceye giren sporculara madalyalarını Bakan Bak ve protokol üyeleri takdim etti.

