EKONOMİ
Yayınlanma : 23 Eylül 2025 15:23
Düzenleme : 23 Eylül 2025 15:23

Bayraktar: Türkiye, dünyanın dört bir yanında adaletin, barışın ve hakkın savunucusu olmaya devam edecek

Bayraktar: Türkiye, dünyanın dört bir yanında adaletin, barışın ve hakkın savunucusu olmaya devam edecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Yatırım Konferansı'nda önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Dünya Bankası ve çeşitli enerji şirketleriyle iş birliği imkanlarını değerlendiren Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adalet, barış ve hak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Yatırım Konferansı'nda önemli temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki yuvarlak masa toplantısına katılan Bayraktar, etkinliğe ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜÇLÜ MESAJI

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adalet, barış ve hakkın savunuculuğuna vurgu yaptığını belirterek, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını dile getirdi. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde zulme karşı adaletin, umutsuzluklara karşı barışın ve çıkar hesaplarına karşı insanlığın sesi olmaya devam edeceğini vurguladı.

DÜNYA BANKASI VE ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ

Bakan Bayraktar, Dünya Bankası'nın Operasyonlardan Sorumlu İcra Direktörü Anna Bjerde ile görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin enerji dönüşüm süreci ve yatırım ihtiyaçları ele alındı. Yenilenebilir enerji, elektrik iletim ve dağıtım altyapısı, nükleer, doğal gaz ve kritik mineraller konularında iş birliği imkanları değerlendirildi. Dünya Bankası ile ortak çalışmaların sürdürüleceği açıklandı.

HARTREE İLE YENİ İŞ BİRLİĞİ VE CHEVRON EURASIA GÖRÜŞMESİ

Bayraktar, küresel enerji piyasasının önde gelen şirketleriyle de görüşmeler gerçekleştirdi. Hartree ile mevcut iş birliğinin değerlendirildiğini ve Türkiye'nin enerji arz güvenliğine katkı sağlayacak uzun vadeli yeni iş birliği imkanlarının ele alındığını belirtti. İki hafta önce imzalanan BOTAŞ ve Hartree arasındaki LNG anlaşmasına da değinen Bayraktar, Chevron Eurasia Başkanı Derek Magness ile de bir araya gelerek LNG ticareti ve hidrokarbon arama ve üretimi konularında olası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.