SİYASET
Yayınlanma : 22 Eylül 2025 06:10
Düzenleme : 22 Eylül 2025 06:10

Bayrampaşa Belediyesi başkanvekili seçiminde skandal: AK Parti mahkemeye taşıyor

Bayrampaşa Belediyesi başkanvekili seçiminde skandal: AK Parti mahkemeye taşıyor
Bayrampaşa Belediyesi'nde yapılan başkanvekili seçiminde yaşanan usulsüzlükler nedeniyle AK Parti, mahkemeye başvurdu. CHP'li adayın, oy pusulalarındaki hatalara rağmen seçimi kazanması tartışmalara neden oldu.

Bayrampaşa Belediye Meclisi'nde yapılan başkanvekili seçiminde yaşanan usulsüzlükler, siyasi tartışmaları alevlendirdi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından gerçekleştirilen seçimde, Cumhur İttifakı adayı İbrahim Akın ile CHP'li İbrahim Kahraman yarıştılar.

SEÇİMDEKİ USULSÜZLÜKLER

İlk turda İbrahim Akın 19 oy alarak öne geçti. Ancak, devam eden turlarda Cumhur İttifakı'na ait oylar, harf hataları ve noktalama işaretleri gerekçesiyle geçersiz sayılırken, CHP'li adaya ait pusulalardaki hatalar görmezden gelindi. Bazı pusulalarda 'Kahraman' soyadının yanlış yazılması veya karalanmasına rağmen oylar geçerli sayıldı. Bu durum, AK Parti yönetimini mahkemeye taşımaya itti.

AK PARTİ'NİN İTİRAZI

Seçim sürecinde yaşanan usulsüzlükler, Cumhur İttifakı'nın itirazlarına rağmen CHP tarafından görmezden gelindi. CHP'li İbrahim Kahraman'ın kendi çektiği kurayla başkanvekili seçilmesi ve itirazları kendi değerlendirmesi, tartışmaları daha da derinleştirdi. AK Parti, yaşananları hukuk yoluyla çözmeyi hedefliyor ve seçimin iptali için mücadele edeceğini açıkladı.