SAĞLIK
Yayınlanma : 18 Eylül 2025 18:45
Düzenleme : 18 Eylül 2025 18:45

BEUN Hastanesi'nde devrim niteliğinde bir gelişme: Kanamasız ve ağrısız prostat ve böbrek taşı ameliyatları

BEUN Hastanesi'nde devrim niteliğinde bir gelişme: Kanamasız ve ağrısız prostat ve böbrek taşı ameliyatları
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi, yeni bir lazer cihazı ile prostat ve böbrek taşı ameliyatlarını kanamasız ve ağrısız yapıyor. Bu gelişme, Batı Karadeniz Bölgesi'nde sağlık hizmetlerinde önemli bir adım oluşturuyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Hastanesi, sağlık teknolojilerinde önemli bir atılım gerçekleştirdi. Türkiye'de sınırlı sayıda merkezde bulunan Magneto 150 Watt Holmium Lazer Cihazı, artık BEUN Hastanesi'nde hizmet vermeye başladı.

KANAMASIZ VE AĞRISIZ AMELİYATLAR

Bu gelişmiş teknoloji sayesinde, Batı Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez prostat ve böbrek taşı ameliyatları kanamasız, kesisiz ve ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Hasta konforu ve operasyon başarısı, modern cerrahi yöntemlerle en üst seviyeye çıkarılıyor.

HOLEP YÖNTEMİ ZONGULDAK'TA

Dünyada prostat cerrahisinde altın standart olan HoLEP (Holmium Lazer Prostatektomi) yöntemi, BEUN Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı. Bu yöntem, özellikle büyük prostatlarda açık cerrahiye yakın başarı oranları sunarken, kesi gerektirmeden ve minimal riskle uygulanabiliyor. Cihazın dokuyu keserken kanamayı kontrol etme özelliği, hasta güvenliğini artırıyor ve iyileşme sürecini kısaltıyor. Hastalar genellikle bir gün içinde taburcu ediliyor.

ULUSLARARASI STANDARTLAR BEUN'DA

BEUN Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Aydın Mungan, cihazın hasta tedavisi ve akademik eğitimde dönüm noktası olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise hastanenin Batı Karadeniz ve Türkiye genelinde güçlü bir referans merkezi haline geldiğini belirtti. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a teşekkürlerini iletti.