SAĞLIK
Yayınlanma : 11 Eylül 2025 14:51
Düzenleme : 11 Eylül 2025 14:51

Bingöl'de riskli diz protezi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Bingöl'de riskli diz protezi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi
Bingöl Devlet Hastanesi'nde, üst merkezlerde riskli görülen iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, 75 yaşındaki Kasım Akçabey'e başarıyla uygulandı. Hastanın ileri yaşı ve kalp yetmezliği öyküsüne rağmen, ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı.

BAŞARILI AMELİYAT

Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılan detaylı değerlendirmelerin ardından Uzm. Dr. Burak Yalçın ve Uzm. Dr. Furkan Türk tarafından iki aşamalı revizyon cerrahisi planlandı. İlk aşamada mevcut protez çıkarılarak diz içerisine antibiyotikli spacer yerleştirildi. Üç aylık takip sürecinde enfeksiyon belirtilerinin azalması üzerine ikinci aşamaya geçildi ve spacer çıkarılarak hastaya revizyon diz protezi başarıyla takıldı.

HEKİMLERİN AÇIKLAMALARI

Ameliyatı gerçekleştiren Uzm. Dr. Burak Yalçın, hastanın ileri yaşı, kalp yetmezliği öyküsü ve enfeksiyon nedeniyle cerrahinin oldukça riskli olmasına rağmen başarılı bir sonuç elde ettiklerini, hastanın yeniden sağlığına kavuşmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. Başhekim Op. Dr. Reha Sermed Aygören ise bu tür ameliyatların yapılabilmesi için hekimlerini her zaman desteklediklerini vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti ve hastaya acil şifalar diledi. Kasım Akçabey’in sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavi ile rehabilitasyon sürecinin titizlikle sürdürüldüğü öğrenildi.