Çeşme'de yaşanan korkunç orman yangını, yüzlerce sokak hayvanının hayatını tehlikeye attı. Ancak, gönüllülerin fedakarca çalışmaları sayesinde bu masum canlılar ölümden döndürüldü. Yangında büyük zarar gören Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Severler Derneği (ÇESAL) barınağının yeniden inşası için ise önemli bir adım atıldı.

ÇESAL İçin El Birliği
Çeşme Kent Konseyi'nde yapılan toplantıda, ÇESAL barınağının yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Toplantıya, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler, ÇESAL Başkanı Serdal Coşkun, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Baha Güveloğlu ve Türk-Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan katıldı. Toplantıda, barınağın yapısal onarımı, gönüllü desteğinin artırılması ve mali kaynakların sağlanması gibi konular ele alındı.
Hayvan Dostlarının Zorlu Mücadelesi
ÇESAL Başkanı Serdal Coşkun, yangın sırasında yaşananları ve sonrasındaki çalışmaları anlattı: 'Yangında 302 hayvanımız vardı. Gönüllüler ve belediye ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde tüm hayvanlarımızı güvenli bir şekilde tahliye ettik. Yangın barınağa 150 metre kadar yaklaşmıştı. Gönüllülerimizin araçları, güçleri ve cesaretleri olmasa bu imkansızdı.' Coşkun, her ay yaklaşık 15.000 Euro'luk bir maliyetle barınak ve sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ancak bu desteğin yeterli olmadığını vurguladı. Sosyal sorumluluk projelerine ve bağışlara ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yangından kurtarılan hayvanların bir kısmının sahiplenildiğini ancak bazılarının geri getirildiğini belirten Coşkun, sürecin daha sistematik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

