EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Eylül 2025 23:49
Düzenleme : 17 Eylül 2025 23:49

Cevdet Yılmaz: Türkiye-Kırgızistan ekonomik ilişkilerinin lokomotifi, yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım

Cevdet Yılmaz: Türkiye-Kırgızistan ekonomik ilişkilerinin lokomotifi, yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan'da yaptığı konuşmada, Türk firmalarının yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırımla 95 projeyi üstlendiğini ve Türkiye-Kırgızistan ekonomik ilişkilerinin güçlendiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan'daki temaslarına devam ediyor. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Türk İş Dünyası Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ekonomik iş birliğinin önemini vurguladı.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ

Yılmaz, Kırgızistan'ın 2030 kalkınma programı ve vizyonuna değinerek, Türkiye'nin her zaman Kırgızistan'ın yanında olduğunu belirtti. Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12'nci Dönem Toplantısı'nın yarın yapılacağını ve iş forumuna katılımı beklediğini ifade etti.

YATIRIM VE PROJELER

Yılmaz, Türk firmalarının Kırgızistan'da yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım ve 1 milyar dolara yakın değerde 95 projeyi üstlendiğini, bu firmaların iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin lokomotifi konumunda olduğunu söyledi. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini hatırlatarak, özel sektörün karşılaştığı zorlukların çözümü için destek vermeye devam edeceklerini belirtti.