ASAYİŞ
Yayınlanma : 08 Eylül 2025 06:04
Düzenleme : 08 Eylül 2025 06:04

Charlotte'da vahşet: Ukraynalı mülteci metroda bıçaklanarak öldürüldü

Charlotte'da vahşet: Ukraynalı mülteci metroda bıçaklanarak öldürüldü
Ukrayna'dan ABD'ye mülteci olarak gelen 23 yaşındaki İrina Zarutska, Kuzey Karolayna'nın Charlotte kentinde metroda 34 yaşındaki Decarlos Brown Jr. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

ABD'nin Kuzey Karolayna eyaletine bağlı Charlotte kentinde yaşanan korkunç bir olayda, Ukraynalı bir mülteci metroda bıçaklanarak öldürüldü. 23 yaşındaki İrina Zarutska, Ukrayna'daki savaştan kaçarak kısa süre önce ABD'ye sığınmıştı. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Görüntülerde, pizzacıda çalışan İrina Zarutska'nın metroda yolculuk yaptığı, arkasında kırmızı sweatshirt giymiş bir adamın onu takip ettiği görülüyor. Arkasında oturan 34 yaşındaki Decarlos Brown Jr. adlı şahıs, cebinden çıkardığı katlanır bıçakla İrina Zarutska'yı vahşice bıçaklıyor. Genç kadın, saldırıya karşı koyamadan hayatını kaybediyor.

KATİL ESKİ BİR SUÇLU

Saldırgan Decarlos Brown Jr.'ın eski bir suçlu olduğu ve 2011 yılından beri çok sayıda suçtan sabıkasının bulunduğu açıklandı. Evsiz olduğu belirtilen Brown Jr.'ın genç kadına neden saldırdığı henüz bilinmiyor. Ancak, yetkililerin yaptığı incelemelerde, Brown Jr.'ın daha önce acil yardım hattını araması ve psikolojik sorunları olduğuna dair işaretler bulunduğu tespit edildi. Ukrayna'daki savaştan kaçan İrina Zarutska'nın ölümü ABD kamuoyunda büyük tepki çekti ve sosyal medyada toplu taşıma araçlarında güvenliğin artırılması yönünde çağrılar yapıldı.