GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Ağustos 2025 01:02

Çorum'da tekstil fabrikasında yangın: Büyük maddi hasar

Çorum'da tekstil fabrikasında yangın: Büyük maddi hasar
Çorum'da Ersa Tekstil fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Çorum'da tekstil fabrikasında yangın: Büyük maddi hasar

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Ersa Tekstil fabrikasında akşam saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangın, fabrikanın üretim bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Olay yerine gelen Çorum Belediyesi itfaiye ekipleri, Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri, polis, jandarma ve sağlık ekipleri yangına müdahale etti.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Vali Ali Çalgan, yangının kontrol altına alındığını ve can kaybı veya yaralanma olmadığını açıkladı. Çalgan, itfaiye ekiplerinin yangın yerine 8 dakikada ulaştığını, ancak Organize Sanayi Bölgesi ekibinin daha önce arandığı yönünde bir iddia olduğunu ve bunun araştırılacağını belirtti. Yangında fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Soruşturma başlatıldı.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Çorum Valisi Ali Çalgan ve Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını yerinde takip etti. Belediye Başkanı Aşgın, itfaiye ekiplerinin 8 dakika içinde yangına müdahale ettiğini, ancak ihbarın biraz geç yapılmış olabileceğini söyledi. Aşgın, fabrikanın üretim kısmının kullanılmaz halde olduğunu, idari kısmının ise daha az hasarlı olduğunu belirtti.