Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Bosphorus Diplomasi Forumu'nun kapanış oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.
GAZZE'YE İNSANİ YARDIM VURGUSU
Erdoğan, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud Filosu'na destek mesajı vererek, "Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı inançlardan vicdan sahibi gönüllüler Gazze'ye yardım götürüyor. Buradan İsrail’in devlet terörüne maruz kalan Sumud Filosu’nun umut yolcularına selamlarımızı gönderiyoruz. Cenab-ı Allah yollarını açık etsin, onları muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.
FİLİSTİN DEVLETİ VE KÜRESEL UYANIŞ
Gazze için Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz gövdemizi oraya koyduk. Netanyahu denen katil, BM'de boş koltuklara konuşmak zorunda kaldı. İsrail durdurulmadan Filistin devleti için kurulan irade eksik kalacaktır" dedi. Yaşanan vahşetin aynı zamanda küresel bir uyanışa vesile olduğunu vurgulayan Erdoğan, "365 kilometrekareye sıkıştırılmış 2,5 milyon insan tarihin en büyük soykırımlarından birine maruz bırakıldı. Ancak bütün bu yıkım, dünyada vicdanları harekete geçirdi" diye konuştu. Erdoğan, "Zalimlerin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır" diyerek Filistin davasında mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

