GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Temmuz 2025 08:02

Diyarbakır'da yangın: Yaklaşık 350 dönüm kül oldu

Diyarbakır'da yangın: Yaklaşık 350 dönüm kül oldu
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan yangın, yaklaşık 350 dönüm alanı kül ederek büyük bir zarara yol açtı. Ekiplerin 10 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, milli birlik ve beraberlik içinde atlatılmaya çalışılıyor.
Diyarbakır'da yangın: Yaklaşık 350 dönüm kül oldu

Doğu Anadolu Bölgesinin kalbi Erzurum'dan uzakta, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan acı bir olay, milli birlik ve beraberliğimizi sınayan bir yangın felaketiyle sonuçlandı. Dün sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 10 saat boyunca süren yangın, geniş bir alanı küle çevirdi. Yangının ziraat arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçraması, doğanın değerlerine verdiğimiz önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Bu felaket, ülkemizin doğal güzelliklerinin korunması için daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini gösteriyor.

Doğanın Yaralarını Sarıyoruz

Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü'nün 40 personeli, 4 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, askeri birlikler ve itfaiye ekipleri ile birlikte büyük bir özveriyle müdahale edildi. Helikopter desteğiyle gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın, yaklaşık 350 dönüm alanın kül olmasına neden oldu. Bu büyük kayıp, ülkemizin tarım ve orman varlığının ne kadar hassas bir dengede olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Yetkililerin olayla ilgili soruşturma başlatması ve gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.

Milli Birlik ve Beraberlik Zamanı

Bu felaketin ardından, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, ülkemizin doğal güzelliklerini korumak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Doğal afetlerle mücadelede, her vatandaşımızın sorumluluğu büyük. Yangının neden çıktığının belirlenmesi ve benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, milli güvenliğimiz kadar önemlidir. Bu felaket, bir kez daha gösterdi ki, doğayı korumak, geleceğimizi korumak demektir.