GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Temmuz 2025 08:07

Doğu Anadolu'da Sıcaklıklar Yükseliyor: Vatandaşlar Serinlemek İçin Çözüm Arıyor

Doğu Anadolu'da Sıcaklıklar Yükseliyor: Vatandaşlar Serinlemek İçin Çözüm Arıyor
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olan sıcak hava dalgası vatandaşları zorlarken, yetkililerden gerekli önlemleri almaları ve vatandaşları bilinçlendirmeleri bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sıcak hava dalgası, vatandaşların yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Adana'da termometreler 38 dereceyi gösterirken, nem oranının yüksekliği nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı. Kent merkezlerinde gözle görülür bir sakinlik yaşanırken, vatandaşlar gölgelik alanları tercih ediyor. Bazı çocuk ve gençlerin yasaklara rağmen sulama kanallarında yüzmesi ise endişe verici bir durum. Toplu taşıma duraklarındaki klima sistemlerinin bir kısmının çalışmıyor olması da yetkililerin dikkatini çekmesi gereken bir konu.

Güneydoğu'da Sıcaklık Rekorları Kırılıyor

Mersin'de hissedilen sıcaklık 43 dereceye, Hatay'da ise 41 dereceye ulaştı. Yüksek nem oranı, sıcaklıkların daha da hissedilmesine neden oluyor. Vatandaşlar, sahil bölgelerine ve mesire alanlarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Ancak, bu durumun da doğal çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği unutulmamalı. Yetkililerin, vatandaşları bilinçlendirmek ve gerekli önlemleri almak için daha fazla çaba göstermesi gerekiyor.

Doğanın Kollarına Sığınıyorlar

Osmaniye'de hissedilen sıcaklık 43 dereceye yükselirken, vatandaşlar Düziçi ilçesindeki Sabun Çayı Şelalesi'ne akın etti. Doğayla iç içe serinlemek isteyen vatandaşlar, şelale kenarında piknik yaparken, bazıları da serinlemek için çayda yüzüyor. Bu durum, sıcak hava dalgasının etkilerini azaltmak için doğanın önemini bir kez daha gösteriyor. Ancak, bu tür doğal alanların korunması ve kirlilikten uzak tutulması büyük önem taşıyor. Milli değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için hepimizin sorumluluk alması gerekmektedir.