Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, inanç turizmiyle göz kamaştırıyor. Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu'nun açıklamalarına göre, yapılan çalışmalar ve düzenlemelerin ardından bu sezon tam 1 milyon turist ilçeyi ziyaret etti. Hz. Zülkifl ve Hz. Elyase A.S.’ın kabirleri, Dicle Kral Kızı Barajı ve tarihi kaleleriyle Eğil, adeta bir açık hava müzesi görünümünde. Bu tarihi ve manevi zenginliğin turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Altyapı Yatırımlarıyla Turist Akını
Eğil Belediyesi, turizm sezonunda yaşanan yoğunluğu karşılamak için altyapı yatırımlarını hızlandırdı. Yol, parke taşı, kaldırım ve çöp kovaları gibi düzenlemeler yapıldı. Belediye Başkanı Seydaoğlu, amaçlarının turizm rotalarını Eğil'e çevirmek olduğunu vurguladı. Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu Diyarbakır-Eğil karayolu projesinin onaylandığını ve çalışmaların başladığını müjdeledi. 24 kilometrelik yolun 8 kilometrelik kısmının duble yol olarak yapılacağını belirten Seydaoğlu, bu yatırımın ilçenin turizm potansiyelini daha da artıracağını dile getirdi.
Devlet Desteği ve Yerel İşbirliği
Başkan Seydaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkür ederek, devletin destekleriyle ilçenin kalkınma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) etaplarının ilçenin sınırları içerisinde yer alması ve Türkiye Petrolleri'ne ait istasyonların yol güzergahında bulunması, bu yolun önemini daha da artırıyor. İş adamı Mehmet Bozkuş'un da destek sözü verdiği proje, Eğil'in geleceği için umut vaat ediyor. Yerel yönetim ve iş dünyasının ortak çalışmasıyla Eğil'in inanç turizminde önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

