GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Temmuz 2025 17:38

Elazığ'da yangın yeniden alevlendi: 500 dönüm kül oldu

Elazığ'da yangın yeniden alevlendi: 500 dönüm kül oldu
Elazığ'da dün söndürülen örtü yangını, bugün yeniden başladı ve 500 dönümden fazla alanı etkiledi. Yoğun bir mücadele ile yangına müdahale ediliyor.
Elazığ'da yangın yeniden alevlendi: 500 dönüm kül oldu

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalbi Elazığ'da dün başlayan ve gece kontrol altına alınan örtü yangını, bugün öğleden sonra yeniden alevlendi. Bu acı haber, bölge halkını ve yetkilileri tekrar alarma geçirdi. Yangın, Sivrice ilçesi Çatakkaya köyü yakınlarında, dün henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve gece saatlerinde yoğun mücadeleyle kontrol altına alınmıştı. Ancak, değişken rüzgar koşulları ve kuru otların bol olması nedeniyle yangın maalesef yeniden başladı.

Kahramanca Mücadele: Ekipler Seferber Oldu

Yangının yeniden başlamasıyla birlikte bölgeye acil olarak çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. 4 helikopter, 70 personel, 1 dozer, 2 greyder, 7 arazöz, 5 ilk müdahale aracı ve 2 su ikmal aracıyla yoğun bir mücadele veriliyor. Ekiplerin özverili çalışmalarıyla yangının yayılmasının önlenmesi ve kontrol altına alınması için tüm gayret sarf ediliyor. Bu fedakarlık, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden biridir. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Bölge Halkı Endişeli: Zararın Boyutu Büyük

Dünkü yangında yaklaşık 500 dönümlük alanın zarar gördüğü belirtilirken, bugün yeniden başlayan yangının ne kadar alanı etkileyeceği henüz net değil. Bölge halkı, yangının yayılmaması için dua ediyor ve yetkililerden destek bekliyor. Bu felaket, bir kez daha doğanın korunması ve yangın güvenliğinin önemini gözler önüne serdi. Yetkililerin, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almaları ve vatandaşları bilinçlendirmeleri büyük önem taşıyor. Umarız yangın en kısa sürede kontrol altına alınır ve daha fazla zarar oluşmaz.