SPOR
Yayınlanma : 18 Ağustos 2025 01:07

Emre Belözoğlu: Bu ligde kazanmak kolay değil

Emre Belözoğlu: Bu ligde kazanmak kolay değil
Antalyaspor Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Gençlerbirliği'ni 1-0 yenmeleri sonrası yaptığı açıklamada, ligde maç kazanmanın kolay olmadığını, ancak 6 puanla iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

Hesap.com Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorla mağlup etti. Maçın ardından Eryaman Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, galibiyetin değerini vurguladı.

GALİBİYETİN ÖNEMİ

Belözoğlu, 'Kazanan taraf olmak önemli ve değerli. Bu ligde maç kazanmak hiç kolay değil.' diyerek ligdeki rekabetin zorluğuna dikkat çekti. Ankara'nın ve Eryaman Stadyumu'nun kendisi için değerli olduğunu belirten Belözoğlu, Antalyaspor'un iç saha ve deplasman performanslarındaki farkı ele aldı. 'Bugün biz kazandık. Oyunun belli bölümünde bence kazanmayı hak eden oyunu oynadık. Pozisyonlara da girdik, atabilirdik de. Gençlerbirliği de pozisyonuna girdi, atabilirdi. Yani ortada bir maç, bazen onlara geldi, bazen bize geldi ama kazanan taraf olmak önemli ve değerli. Bu ligde maç kazanmak hiç kolay değil. Bugün biz 6 puanla ligin iki maçını kazanmış Antalyaspor olarak evimize giderken taraftarımıza bunu armağan edelim. Buraya gelmiş bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

GENÇ OYUNCULAR VE TAKIMIN DURUMU

Antalyaspor'un yeni bir takım olduğunu hatırlatan Belözoğlu, kadro yapılanması ve sezon başlangıcının zorluklarına değindi. 'Bugün sahada yer alan oyuncularımızdan dört-beş tanesi 2-2,5 hafta önce aramıza katıldı. Sezon başı kampına yaklaşık 11-12 altyapı oyuncusuyla çıktık. Bu nedenle bizim için kolay bir sezon başlangıcı olmadı ama şükürler olsun iki maçta 6 puan topladık. Bu süreçte kervanı yolda düzmeye çalışıyoruz. Oyuncularımın performansından memnunum. Gücümüze göre iyi işler yaptığımızı düşünüyorum.' diyerek oyuncularının performansından memnuniyetini dile getirdi. Genç oyunculara şans tanımaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. 'Elimizde 16-17 yaş grubunda çok kaliteli isimler var. Onları zaman zaman A takımla antrenmana çıkarıyoruz. Geçen hafta Hasan Yakub'u oynattık, bu hafta Ali'ye şans verdik. Belki Ege'yi de oyuna alabilirdik. Bu oyuncuların doğru zamanda ve doğru yerde sahaya çıkmaları çok önemli. Ben de elimden geldiğince onlara şans vermeye devam edeceğim.' dedi.

HER MAÇ KAZANMA HEDEFİ

Her maça kazanma hedefiyle çıktığını belirten Belözoğlu, 'Her maçı kazanma planı yapıyorum ve bunu da oyuncularımla paylaşıyorum. Elbette her maçın senaryosu farklıdır ama benim için tek plan kazanmak üzerine kurulu. Bugün de ikinci maçımızı kazandık. İlk hafta içeride çok güçlü bir rakip olan Kasımpaşa’yı mağlup ettik, bugün de Gençlerbirliği karşısında kazandık. Oyunculuk dönemimde de, teknik adamlık dönemimde de her zaman kazanma odaklı oldum. Kazanırız ya da kazanamayız, bu ayrı bir konu ama ben her zaman sadece kazanmayı planlarım.' ifadelerini kullandı. Eski takımı MKE Ankaragücü ile ilgili de görüşlerini paylaşan Belözoğlu, Ankaragücü'nün daha iyi günler göreceğine inancını dile getirdi.