Erzurum’da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve zulmüne dikkati çekmek için 90 haftadır süren sessiz yürüyüşlerini devam ettiriyorlar. Lala Mustafa Paşa Cami önünde toplanan hekimler, tıp fakültesi öğrencileri ve diğer sağlık çalışanları, Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları ile birlikte döviz ve pankartlar taşıyarak Yakutiye Medresesi’ne kadar yürüdüler.

GAZZE'YE YÖNELİK SESSİZ PROTESTO
Aile Hekimi Muhammed Mutlu, grup adına yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumun normal olmadığını ve bu duruma karşı normal olmamanın gerekliliğini vurguladı. Mutlu, 2 milyona yakın insanın açlıkla karşı karşıya kalırken bombalanmasının kabul edilemez olduğunu, ekranlarda sürekli olarak görülen şiddet görüntülerinin gerçekliğinden uzaklaştırdığını ve empati yeteneğinin kaybedilmesinin tehlikesini dile getirdi. Gazze halkının yaşadığı zorlukları örneklerle açıklayan Mutlu, Türkiye'de yaz festivallerinin düzenlenmesini de doğru bulmadığını belirtti.

'ANORMAL' OLMA ÇAĞRISI
Mutlu, konuşmasında Hamas Lideri İsmail Haniyye’nin şehadetinin sene-i devriyesinde onu anarak, Haniyye'nin ailesinin kaybına rağmen gösterdiği metanet ve ümmet kardeşliğine vurgu yaptı. Haniyye'nin oğlu tarafından da tekrarlanan, şehitlerin eşitliğine dair sözleri hatırlatıldı. Mutlu, Gazze'deki acılara karşı duyarsız kalmamak için ‘anormal’ bir duruş sergilemeyi ve direnişi savunmayı amaçladıklarını ifade etti. Konuşmanın ardından yapılan duanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.





