GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Eylül 2025 13:39
Düzenleme : 26 Eylül 2025 13:39

Esenler esnafından Gazze'ye anlamlı destek: Bir günlük kazançları bağışlanacak

Esenler esnafından Gazze'ye anlamlı destek: Bir günlük kazançları bağışlanacak
Esenler Belediyesi'nin başlattığı yardım kampanyası kapsamında 15 bin 700 esnaf, bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlayacak. Kampanyaya İstanbul Valisi Davut Gül ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da destek verdi.
Esenler esnafından Gazze'ye anlamlı destek: Bir günlük kazançları bağışlanacak

Esenler Belediyesi, 'Bugünkü Kazancım Gazze İçin' ve 'Bugünkü Alışverişim Gazze İçin' sloganlarıyla anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan 15 bin 700 esnaf, bir günlük kazançlarını İsrail'in soykırım uyguladığı Filistin'e bağışlayacak.

ESNAF VE VATANDAŞ DAYANIŞMASI

Kampanyaya esnafın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler’de 15 bin 700 esnafımız var. Bu toplumun vicdanına, adaletine ve merhametine bakın, yüzde 99.9’u kesintisiz, amasız, fakatsız katılıyorum dedi. Vatandaşlarımız akşama kadar alışveriş yapacaklar. Bu yapmış oldukları alışverişte esnafımız kazancın bir kısmını AFAD’ın açtığı ilgili hesaplara yatırarak, Gazze’ye yardım edecekler" dedi.

GAZZE'YE DESTEK SÜRÜYOR

İstanbul Valisi Davut Gül de yardım kampanyasının dünyaya güzel bir mesaj verdiğini belirterek, "Şehirlerin ruhu var. Bu ruh farklı şekilde yansıyabiliyor. Bugün aslında Esenler’de bu ruhu görüyoruz. Ekonomik olarak az ya da çok verilen katkının hiç şüphesiz bir kıymeti var. Daha önemlisi, mazlumun yanında olup, zalimin karşısında olmak" diye konuştu. Vali Gül ve Başkan Göksu, kampanyaya destek olmak amacıyla bir züccaciye dükkanında alışveriş yaptı.

VEFA HASTANESİ'NE DESTEK

Başkan Göksu ayrıca, Esenler Belediyesi olarak önümüzdeki ay meclis toplantısında alınacak bir kararla Gazze'de ayakta kalan tek hastane olan Vefa Hastanesi'nin işletmesini bir başka belediye ile birlikte 1 yıl boyunca sürdüreceklerini açıkladı.