SPOR
Yayınlanma : 08 Eylül 2025 14:27
Düzenleme : 08 Eylül 2025 14:27

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör sürprizi: Yabancı hoca geliyor

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör sürprizi: Yabancı hoca geliyor
Fenerbahçe'de teknik direktör arayışı sona eriyor. Yönetici Hamdi Akın, yeni teknik direktörün yabancı olacağını açıkladı. DHA'ya göre, Alman asıllı İtalyan Domenico Tedesco'nun Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olması bekleniyor.

Fenerbahçe'de teknik direktör arayışına son veriliyor. Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile karşılaşacak olan sarı-lacivertlilerde yönetici Hamdi Akın, yeni teknik direktörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Benfica'ya elenen ve Jose Mourinho ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de, İsmail Kartal, Domenico Tedesco ve Edin Terzic gibi isimler gündeme gelmişti.

YÖNETİCİ AKIN'DAN AÇIKLAMA

CNBC-e'ye konuşan Akın, yeni teknik direktörün yerli mi yoksa yabancı mı olacağı konusunda tereddütlerin olduğunu, ancak kararın bugün ya da yarın açıklanacağını belirtti. Akın, 'Sanıyorum ki yeni teknik direktörümüz yabancı olacak.' dedi. DHA'nın haberine göre ise, Fenerbahçe yönetiminin tercihinin Alman asıllı İtalyan teknik direktör Domenico Tedesco'dan yana olduğu belirtiliyor.

TEDESCO'NUN ÖZELLİKLERİ

39 yaşındaki Tedesco, hücum futbolu anlayışı ve 4-2-3-1 sistemiyle dikkat çekiyor. Genç teknik adam, Fenerbahçe yönetimine sarı-lacivertli takımda görev almak istediğini iletti. Belçika Milli Takımı'nda elde ettiği başarılarla da öne çıkan Tedesco, 16 ay boyunca mağlubiyet yüzü görmedi ve EURO 2024'te takımını namağlup gruptan çıkardı. Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moskova ve Leipzig gibi takımlarda çalıştı ve önemli başarılara imza attı. Belçika Milli Takımı'nda da 2,75 gol ortalamasıyla dikkat çekici bir performans sergiledi.