EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Temmuz 2025 12:48

Fırat Kalkınma Ajansı: 28 milyon TL'lik yeşil dönüşüm hibe programı başlatıldı

Fırat Kalkınma Ajansı: 28 milyon TL'lik yeşil dönüşüm hibe programı başlatıldı
Fırat Kalkınma Ajansı, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin yeşil dönüşüm yatırımlarını desteklemek için 28 milyon TL'lik bir hibe programı başlattı.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu’nun Temmuz ayı toplantısı, Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlık etti. Malatya Valisi Seddar Yavuz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Genel Meclisi başkanları ve FKA Genel Sekreter vekili Mehmet Şirin Budancamanak da toplantıda yer aldı.

YEŞİL DÖNÜŞÜM HİBE PROGRAMI

Toplantıda konuşan FKA yönetim kurulu dönem başkanı Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, TRB-1 bölgesinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin, kooperatiflerin ve üretici birliklerinin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm yatırımlarına yönelik 28 milyon TL bütçeli bir hibe desteği programı başlatıldığını duyurdu. Vali Hatipoğlu, 'Sosyal kapsayıcılığı, güçlü kaynak yönetimini ve dirençli bir bölgesel ekonomiyi hedefleyen bu destek programıyla, bölgemizde sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz' dedi.

YEREL KALKINMA HAMLESİ

Ayrıca toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan ‘Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’ çerçevesinde, bölge illerinin potansiyel yatırım alanları ve bu alanlara sağlanacak destekler ele alındı. Vali Hatipoğlu, program kapsamında bölgedeki mikro, küçük işletmeleri, kooperatifleri ve üretici birlikleri yeşil dönüşüm yatırımlarına davet etti. Bölgenin kalkınma potansiyelini harekete geçirmek ve yerel istihdamı artırmak için yatırımcıları bölge illerine davet ettiğini de sözlerine ekledi.