ASAYİŞ
Yayınlanma : 06 Ağustos 2025 00:48

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan esnaf, zabıtayı tehdit etti

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan esnaf, zabıtayı tehdit etti
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde tarihi geçmiş ürün satan bir market işletmecisi, Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerine karşı fiziki müdahalede bulunup silahla vurmakla tehdit etti.
Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan esnaf, zabıtayı tehdit etti

Gaziantep Şahinbey ilçesinde tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen bir market işletmecisi, belediye zabıta ekiplerine karşı şiddet ve tehdit içeren bir olay çıkardı. Şahinbey Belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri, ikinci kez tarihi geçmiş ürün satışı yaptığı tespit edilen markete denetim için gitti.

ZABITAYA FİZİKİ MÜDAHALE VE TEHDİT

Market işletmecisi, zabıta ekiplerini önce kovmaya çalıştı, ardından fiziki müdahalede bulunarak dışarı attı. İşletmeci, 'Şerefime seni vururum, seni vururum, silahımla vurmazsam namussuzum' diyerek zabıta memurlarını silahla vurmakla tehdit etti. Yaşananlar, bir başka zabıta memuru tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

BAŞKAN TAHMAZOGLU'NDAN SERT TEPKİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşananlara sert tepki gösterdi. Başkan Tahmazoğlu, zabıta ekiplerinin halk sağlığını korumak için gece gündüz çalıştığını, ancak bu tür engelleme ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini vurguladı. Daha önce de tarihi geçmiş ürün satmaktan işlem yapılan işletmeci hakkında yasal ve adli sürecin başlatıldığını, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve halk sağlığını tehdit edenlere karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.