İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ablukası insani bir krize yol açtı. İşgalci güç, patlayıcılarla, hava ve topçu saldırılarıyla Gazze'yi yok etmeye çalışırken, açlık da ölümcül bir silah olarak kullanılıyor. İki hafta içinde girmesi gereken 8 bin 400 yardım tırından sadece bin 210'u Gazze'ye ulaşabildi.
AÇLIK VE YOK ETMENİN VAHŞETİ
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, açlıktan ölenlerin sayısı 222'ye yükseldi. Bunların 101'i çocuk. İsrail ordusu, yardım almaya çalışan Gazzelileri de hedef alıyor. Bir Filistinli, 'Bugün çok fazla kişi yaralandı. İsrail askerlerinin yağdırdığı kurşunlar çok daha fazlaydı. Ateş etmedikleri hiçbir şey bırakmadılar.' dedi. Yardım almaya ulaşmanın zorluğundan ve çocukların durumundan bahseden Filistinli, 'Çocuklarımıza merhamet edin. Artık evimizde oturup Allah'tan gelecek ölümü beklemekten başka çaremiz kalmadı.' diye konuştu.
İNSANİ YARDIM ENGELİ VE YIKIM
İsrail ordusu, Gazze'de çok sayıda binayı patlayıcılarla havaya uçurarak yıkıma neden oldu. Zeytun Mahallesi'nde geniş çaplı hava ve topçu saldırıları düzenlendi. 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda yaklaşık 61 bin 430 Filistinli öldü, 153 bin 213 kişi yaralandı. İsrail Güvenlik Kabinesi ise 8 Ağustos'ta Gazze’nin tamamını işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti. Gazze'de nüfusun yaklaşık 2 milyonu yerinden edildi ve temel yaşam malzemelerinden yoksun şekilde derme çatma çadırlarda hayatta kalmaya çalışıyorlar. Gazze hükümetinin açıklamasına göre, son 14 günde sadece bin 210 yardım TIR'ı giriş yapabildi, oysa ihtiyaç duyulan sayı 8 bin 400'dü. BM, Arap ve Müslüman ülkeler ile uluslararası topluma, sınır kapılarının açılması ve İsrail'in sorumlu tutulması çağrısı yapıldı.

