Gazze Medya Ofisi'nin son açıklamasına göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 232'ye ulaştı. Bu rakam, modern savaş tarihinde tek bir çatışmada hayatını kaybeden gazeteci sayısı açısından en yüksek kayıp olarak tarihe geçti.
İSRAİL'İN İDDİASI
İsrail ordusu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Enes El Şerif'i 'Hamas üyesi terörist' olarak nitelendirdi. İsrail ordusunun paylaşımında, 'El Şerif'in, Hamas'a bağlı bir terör hücresinin lideri olduğu ve İsrailli sivillere ile İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askerlerine yönelik gelişmiş roket saldırılarını yönettiği ortaya çıktı' ifadeleri yer aldı.
MODERN SAVAŞ TARİHİNİN EN YÜKSEK KAYBI
Gazze'deki çatışmaların şiddetinin ve gazetecilerin hedef alınmasının boyutunu gösteren bu rakam, uluslararası kamuoyunda büyük endişe yarattı. 232 gazetecinin hayatını kaybetmesi, medya özgürlüğü ve savaş muhabirlerinin korunması konusunda ciddi soru işaretleri doğuruyor.

