Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, BM Genel Merkezi'nde düzenlenen ’Birlikte Daha İyiye: Aileden Başlayan Küresel Dayanışma’ temalı etkinlikte konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da etkinliğe katıldı.

ULUSLARARASI ÇAĞRI
Göktaş, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin önemine değindi. Bu sözleşmenin, sadece Türkiye için değil, tüm dünya ülkeleri için bir çağrı olduğunu vurguladı. Bakan, güçlü aile yapısına sahip ülkelerin her alanda daha istikrarlı olduğunu belirtti.

AİLE POLİTİKALARI
Türkiye'nin aile kurumunu korumayı temel görev olarak gördüğünü ifade eden Göktaş, 2025 Aile Yılı ve 2026-2035 Aile ve Nüfus On Yılı'nın önemini dile getirdi. Ailelerin ekonomik ve sosyal açıdan desteklenmesi için çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü, gençlerin aile kurmasını kolaylaştırmak için konut edinme ve evlilik kredisi gibi teşvikler sağlandığını açıkladı. Dijital dünyanın aile değerlerini aşındırdığına dikkat çeken Göktaş, aile bağlarını güçlendirmek için uluslararası çapta güçlü bir iradeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

DİJİTAL DÜNYADA ÇOCUK HAKLARI
Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin çocukların dijital ortamlarda güvenli olmalarını sağlamayı amaçladığını belirten Bakan Göktaş, uluslararası kuruluşları, ülkeleri, teknoloji şirketlerini ve sivil toplumu bu girişime katılmaya davet etti. Etkinlik, misafir ülkelerin bakanları ve temsilcileriyle birlikte çektirilen bir aile fotoğrafıyla sona erdi.

