Hakkâri Valisi Ali Çelik, kentte yapımı devam eden Hacı Sait Camii ve Hakkâri Üniversitesi Camii inşaatlarını yerinde inceledi.

İNŞAATLARDA SON DURUM
Vali Çelik, beraberindeki heyetle birlikte projelerin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. 750 kişi kapasiteli ve 500 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Hacı Sait Camii, konferans salonu, iş yerleri, lavabolar ve engelli geçişleri gibi sosyal donatılarla modern bir şekilde tasarlanmış. Mimari ve teknik çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor ve projenin en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
HACI SAİT CAMİİ DETAYLARI
Hacı Sait Camii'nin modern ve geniş bir alana yayılan yapısı, ibadetin yanı sıra sosyal faaliyetlere de ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış. Engelli vatandaşların da rahatlıkla ibadet edebileceği şekilde planlanan cami, bölge halkı için önemli bir merkez olacak.
ÜNİVERSİTE CAMİİ İBADETE HAZIR
Hakkâri Üniversitesi yerleşkesindeki cami inşaatında ise çalışmalar büyük oranda tamamlanmış. Son eksiklerin giderilmesinin ardından ibadete açılması planlanıyor. Vali Ali Çelik, her iki caminin de en kısa sürede tamamlanarak Hakkâri'nin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacağını belirtti.

