ASAYİŞ
Yayınlanma : 25 Temmuz 2025 00:30

Hakkari'de Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 300 Kilogram Afyon Sakızı Ele Geçirildi

Hakkari'de Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 300 Kilogram Afyon Sakızı Ele Geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan operasyonda, İran'dan gelen bir tırda 300 kilogram afyon sakızı ele geçirildi; soruşturma devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgemizin güvenliği için canla başla çalışan güvenlik güçlerimiz, sınırlarımızda uyuşturucuyla mücadeleye devam ediyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Esendere Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, ülkemize sokulmak istenen büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Milli Güvenliğimize Tehdit: 300 Kilogram Afyon Sakızı

23 Temmuz 2025 tarihinde, İran'dan gelen bir tırda yapılan aramada, mermer blokları arasında ustaca gizlenmiş 300 kilogram afyon sakızı bulundu. Bu tehlikeli madde, mermer görünümlü plastik kaplar içinde saklanmış ve ülkemize sokulmaya çalışılmıştı. Bu durum, uyuşturucu kaçakçıları tarafından kullanılan gelişmiş yöntemleri ve milli güvenliğimize yönelik tehditleri bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Kahraman Güvenlik Güçlerimiz: Başarılı Operasyon

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Hakkari Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün özverili çalışmaları sayesinde büyük bir başarıyla sonuçlanmıştır. Ele geçirilen uyuşturucu madde ve araçlara el konulmuş, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma titizlikle devam etmektedir. Bu operasyon, ülkemizin uyuşturucuyla mücadelesindeki kararlılığının ve güvenlik güçlerimizin başarısının bir göstergesidir. Milletimizin huzur ve güvenliği için fedakarca çalışan tüm güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.