GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Ağustos 2025 19:58

Hakkari Şemdinli'de orman yangını: Köylüler kendi imkanlarıyla müdahale ediyor

Hakkari Şemdinli'de orman yangını: Köylüler kendi imkanlarıyla müdahale ediyor
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan köyünde öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Köylüler kendi imkanlarıyla müdahale ederken, yetkililerden acil müdahale bekleniyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alanı kapladı. Yangından yükselen yoğun dumanlar, bölge halkını endişelendirdi.

YANGIN BÖLGESİNDEN YOĞUN DUMANLAR

Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını önlemek için köylüler kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalışıyor. Bölge sakinleri, yetkilileri yangının kontrol altına alınamaması durumunda yaşanabilecek büyük zararlar konusunda uyardı.

YETKİLİLERDEN ACİL MÜDAHALE BEKLENTİSİ

Köy halkı, durumu yetkililere bildirdiklerini ve yangınla mücadele için acil ekiplerin bölgeye sevk edilmesini beklediklerini ifade etti. Yangının büyümeden kontrol altına alınması için yetkililerden hızlı bir müdahale bekleniyor.