Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal, ABD ile devam eden ticaret görüşmelerini doğruladı. Görüşmeler, iki ülke arasındaki tarifeler nedeniyle yaşanan gerilimin arka planında gerçekleşiyor. Bakan Goyal, tarifelerdeki artışa rağmen ikili ticaret anlaşması için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
TARİFE GERİLİMİ TIRMANDI
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Hindistan'ın Rus petrolü alması nedeniyle ek tarifeler uygulama kararı, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı. Trump, Hindistan'ın ABD ile çok az ticaret yapmasına rağmen büyük miktarda iş yaptığını belirterek, tarifelerin yıllar önce sıfırlanması gerektiğini ifade etti. Trump'ın açıklamaları, Hindistan'ın tarifelerini sıfıra indirme teklifini yetersiz bulduğunu gösteriyor.
GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Hindistan'ın, tarifelerdeki artışa rağmen ABD ile olan ticaret görüşmelerini sürdürmesi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin önemini vurguluyor. Hindustan Times'ın haberine göre, Bakan Goyal, ABD ile olan ticaret anlaşması görüşmelerine devam etme kararlılığını dile getirdi. Temmuz sonunda ABD'nin Hindistan'a ek tarifeler uygulamasının ardından yaşanan gerilim, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere gölge düşürmüştü.

