İspanya'nın kuzey bölgelerinde aşırı sıcaklar nedeniyle başlayan ve 1,5 gündür süren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Leon, Ourense, Navarra ve Avila bölgelerindeki yangınlar kısmen kontrol altına alındı. Dün akşam tedbir amaçlı evlerinden tahliye edilen 1500'den fazla kişi, evlerine dönmelerine izin verildi.
YANGINLARDA EN ZORLU BÖLGE LEON
Yerel yönetimler ve Sivil Koruma ekipleri, en zorlu bölgenin beş noktada yangınların devam ettiği Leon kenti çevresi olduğunu bildirdi. Askeri Acil Müdahale Ekibi (UME) de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Leon'da bazı küçük yerleşim yerlerinde 50 kadar kişinin evlerine girmesine izin verilmiyor ve bazı yollar trafiğe kapalı tutuluyor.
BU YIL 36 BİN HEKTAR ALANDA YANGIN ÇIKTI
İspanya'da bu yıl yaklaşık 36 bin hektar ormanlık alan kül oldu. Ekolojik Geçiş ve Demografik Mücadele Bakanlığı verilerine göre, 500 hektardan fazla alanı yakan büyük yangınların sayısı 15'e ulaştı. Bu sayı, son 10 yılın ortalamasının üzerinde.

