DÜNYA
Yayınlanma : 07 Eylül 2025 20:04
Düzenleme : 07 Eylül 2025 20:04

İsrail'in Gazze'deki saldırısı: Er-Ruya binası ve çevresi hedef alındı

İsrail'in Gazze'deki saldırısı: Er-Ruya binası ve çevresi hedef alındı
İsrail ordusu, Gazze'deki Er-Ruya binası ve çevresine, yerinden edilmiş Filistinlilerin de bulunduğu bölgeye yönelik saldırı düzenledi. Öncesinde sosyal medya üzerinden acil uyarı yapılmış ve Filistinlilere bölgeyi boşaltmaları istenmişti.

İsrail ordusu, Gazze'deki Er-Ruya binasına ve çevresine saldırı düzenledi. ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, Gazze şehrinin Rimal Mahallesi'ndeki Er-Ruya binası ve çevresinin hedef olacağı duyurulmuştu.

ACİL UYARI YAPILMIŞTI

İsrail ordusu, Er-Ruya binasının yakınlarındaki Beyrut Kavşağı ve Arap Birliği Caddesi'nde bulunan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırları için acil uyarı yayınlamıştı. Bu bölgelerde Hamas'a ait unsurların bulunduğu iddia edilerek, yakın bir zamanda saldırı yapılacağı açıklanmıştı. Filistinlilere bölgeyi derhal boşaltmaları ve Han Yunus bölgesindeki güvenli alana gitmeleri istenmişti.

HEDEF ALINAN BÖLGELER

Uyarıların ardından İsrail ordusu, belirtilen bölgelere saldırı düzenledi. Saldırıda yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Er-Ruya binası da hedef alındı. İsrail ordusunun açıklaması ve saldırısı uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti.