İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan İsrail'e yönelik sert bir açıklama geldi. Kristersson, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek İsrail'i ağır bir şekilde eleştirdi. Gazze'deki durumun tamamen korkunç olduğunu vurgulayan Başbakan, İsrail'in temel yükümlülüklerini ve acil yardımla ilgili anlaşmaları yerine getirmediğini belirtti.
Gazze'ye Yardım Engelleniyor
Kristersson, İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasını engellediğini iddia etti. AB ülkelerine çağrıda bulunan İsveç Başbakanı, AB'nin en kısa sürede Ortaklık Anlaşması'nın ticaret bölümünü dondurmasını talep etti. İsrail üzerindeki ekonomik baskının artırılması gerektiğini savunan Kristersson, bu durumun Gazze'deki insani krize çözüm bulunmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Hamas'ın Silahsızlandırılması Gerekli
Başbakan Kristersson, yalnızca İsrail'i değil, Hamas'ı da hedef aldı. Hamas'ın silahsızlandırılması ve gelecekte Gazze yönetiminde yer almamasının gerekliliğini vurgulayan Kristersson, esirlerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istedi. İsveç'in, Orta Doğu'daki birçok ülkenin Hamas'ın silahsızlandırılmasını talep etmesinden memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi. Bu açıklamalar, İsveç'in bölgedeki gelişmelere aktif müdahalesinin ve İsrail'e yönelik eleştirilerinin boyutunu ortaya koyuyor.

