SPOR
Yayınlanma : 10 Eylül 2025 00:44
Düzenleme : 10 Eylül 2025 00:44

Kenan Koçak: Domenico Tedesco Fenerbahçe'ye faydalı olabilir

Kenan Koçak: Domenico Tedesco Fenerbahçe'ye faydalı olabilir
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Domenico Tedesco'nun oyun felsefesi, PRO Lisans kursunda sınıf arkadaşı olan Kenan Koçak tarafından NTV'ye değerlendirildi.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Domenico Tedesco'nun oyun felsefesi, NTV'ye konuşan Kenan Koçak tarafından değerlendirildi. Koçak, Tedesco'nun PRO Lisans kursundaki sınıf arkadaşı olduğunu belirterek, 39 yaşındaki çalıştırıcının esnek bir taktik anlayışına sahip olduğunu vurguladı. Fenerbahçe'de yeni bir dönemin başladığını söyleyen Koçak, Tedesco'nun başarı getireceğine inandığını dile getirdi.

TEDESCO'NUN UYUM SÜRECİ

Endüstri mühendisi geçmişinden futbol dünyasına geçiş yapan Tedesco'nun Türkiye'ye uyum sağlama konusunda sorun yaşamayacağını düşünen Koçak, Stuttgart'ta yetişmesinin bu konuda avantaj sağlayacağını ifade etti. Koçak, 'Adaptasyon süreciyle ilgili bir sıkıntı yaşamaz. İyi bir sinerji yakalarsa ki buna inanıyorum, Fenerbahçe'ye faydalı olabilir' şeklinde konuştu.

DEFANSİF FUTBOL ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Belçika Milli Takımı'nı çalıştırırken defansif futbol oynadığı yönündeki eleştirilere değinen Koçak, Tedesco'nun defansif bir teknik direktör olmadığını belirtti. 'İtalyan ekolünü benimsemiş' diyen Koçak, 'Defansif düşünür anlamına gelmez. Pasif oyun, bekleyen oyun, kontraatak oyunu bu tür büyük kulüpler kaldıramaz zaten. Domenico da prensipli ve dayanıklı bir sisteme sahip.' açıklamasını yaptı. Tedesco'nun esnek bir oyun şablonuna sahip olduğunu, üçlü veya dörtlü savunma sistemleriyle oynayabildiğini, ancak bunun genelleştirilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bundesliga'da Schalke 04 ve Leipzig, Rusya'da Spartak Moskova ve son olarak EURO 2024'te Belçika Milli Takımı'nı çalıştıran Tedesco'nun kariyerindeki tek kupa zaferi ise 2021-2022 sezonunda Leipzig ile Almanya Kupası'nda elde edildi.